Vardagen är fin!

På Pågatåg i Skåne

Jag tänker aldrig försöka tjuvåka på ett Pågatåg. Idag, på väg tillbaka till Malmö, gick en konduktör runt och kollade biljetterna, med en tjej i släptåg som antecknade antal passagerare för någon undersökning. Jag satt i främsta vagnen och när konduktören kommit ända bort väckte hon plötsligt alla halvslumrande gubbar genom att högt ropa ut “Okej, får jag se på allas biljetter igen!”. Den lilla undersökartjejen såg helt vettskrämd ut och verkade helst vilja gömma sig någonstans. Jag fiskade fram mitt Skånekort igen och konduktören tittade länge och misstänkt på det, hon verkade läsa igenom vartenda ortnamn och varenda siffra som stod på kvittot, men blev tvungen att ge mig en liten godkännande nick (likadant båda gångerna för övrigt). Lite längre bak i vagnen berättade en tant att hon ju redan hade visat sin biljett och vad hade nu hänt. Konduktören meddelade att hon noterat att två passagerare steg på i Arlöv, men hon hade bara sett en biljett. Jag är lite nyfiken på om hon hann kolla alla biljetter igen innan nästa station?

1 kommentar

  1. Liv Löfgren

    Hej! Kul att du ville göra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 BlogCom a la blog

Tema av Anders NorenUpp ↑